Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fiskgjusens fångst



Upp på himlavalvet
flyger Fiskgjusen

Fiskgjusens fiskar bäst
i vik och vass

Dyker där så vackert
genom ljuset

Klyver vattnets
spegelblanka yta

En Gädda fick förtryta
Fiskgjusens vassa klor

Flyger där så ståtligt hemåt
till redet där Fiskgjuse ungar bo

Fiskgjusen en Gädda
så härligt fet i sina klor

Ska få barn att växa
i våran värld så stor




Fri vers av DanSan
Läst 233 gånger
Publicerad 2006-08-13 13:16



Bookmark and Share


    NoMi F
Fint om denna stolta
fågel
Mäktigt stor
2006-08-14
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan