Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Österlen i mitt hjärta

 

Slätten breder platt ut sig
i hela sitt perspektiv
från Simrishamn till
Ystad mil efter mil

Åkrar och ängar som
blivit plöjda och skördade
i hundratals år.

Bonden kör sin traktor
på åkern plöjer och sår
sommar höst vinter och vår

Fisken som landas
i hamnarna på Österlen
börjar ta slut, fiskarna
lägger av en efter en

Arbetslösheten är hög
här hos oss
om de få jobben
får människorna slåss

Men trots alla tecken
och smärta förstås
finns dock mitt hjärta
på Österlen allt till trots





Fri vers av DanSan
Läst 258 gånger
Publicerad 2006-08-14 09:07



Bookmark and Share


  Howlit
Mmmm... fin hyllningstext till vårt underbara österlen... där friheten lever på kullar och hav. Även "mitt" lilla paradis på jorden.
2006-08-14

  Teresia Ridell
Fin hyllning !
2006-08-14
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan