Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Jag jag jag är allt för ofta människors stora aber. Vad ska jag göra, vem är jag, jag tycker, jag behöver, jag förtjänar/ förtjänar inte , jag vill ha, jag önskar, jag måste, jag kan inte, vill inte, bryr mig inte, känner inte för. Jag jag jag


FALSKA BESKED AV "JAG JAG JAG- SELFIE-SPEGELN"

ett aber likt illaluktande kadaver  

jag jag jag
det ser jag  
varje dag 

det stinker relativt illa
ger oss jag-synvilla
samt tiden för jaget spilla

tänk alla piller som jagen trilla
som sedan bete sig som gorilla
deras hjärna liksom grilla

ja man får akta sig för egot
där jaget tvingas sätta ihop legot
ja - samla sig! för att inte bli degot 

ser jagen som kollar sig i jag-selfie-spegeln 
ser alla jagen som vill deltaga i jag-smältdegeln 
ser bara lycka - inga jag vill avslöja jag-felstegen

jagen bedrägligt lugnt sig hålla
men på de andra jagen de snegla och kolla
sudda, sudda ja med tekniken de bara trolla

vad händer om jag gör si elle så
ett jag till eller två kan ego-jagen hitta på  
självupptagna "jag" märker ej när illa det gå

jag jag jag - alla goda ting är tre är du med
men två jag för mycket får livet att hamna på sned
tyvärr stopp! för ingen dörr i världen är så bred

vad göra med allt jag-fixerande i världen
se till att hålla reda på ditt jag på färden
för en gång kanske du inte är den

det där jag
du var en dag
som nu sakna alla behag

för retusch säger jag usch!!!

oj någon gjort en beige kopia
för bara någon ynka tia
sprider sedan falska jag-uppgifter i det fria

se därför upp med dina jag-behov
ja se jag-fixering stjäl energi likt en bov
till glädjen säger den sällan - får jag lov?

bäst är att vara den DU är
(ingen risk någon annan utger sig för att vara du)
så slipper DU alla dessa besvär  
och ingen blir heller lurad där

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Solstrale VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-08-18 16:13



Bookmark and Share


    Tidsljus_Timelight
Jag jag jag kan det bli med och utan selfie. Hatar selfie.


2023-08-24

  Helena Leijd
viktiga tankar i denna jagfixerande tid
2023-08-20

    Lena Söderkvist VIP
Sig själv blir jaget först när det tvingas agera för att avvärja något farligt- Allt där emellan tycker det är dödtid, och dödtid kan man slösa med. Fast egentligen finns ingen dödtid, men säg det till jaget! Det vill ha sin frihet.
2023-08-19

    Sefarge VIP
Jaa belysande ord
Men mellan jag och
du finns det dom
som lever mellan
Nu och då istället?
;)
2023-08-18

    ej medlem längre
Hetsiga ord.
2023-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP