Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett poem till naturen (där i skogens glänta)!

 

*

I skogens upplysta glänta

jag satte mig ned för att vänta

kaffe macka prickig korv

jag njöt i fulla drag

denna sommars underbara dag

*

Plötsligt stos han där så ståtligt

skogens konung, Älgen själv

så mäktig och ståtlig herr majestät

och han tillät sig smaka det jag baka

macka med prickig korv jag fick försaka

*

I tallens topp där satt en Korp

på utkik där i talletopp

kraxa hest och flög sin väg

för att finna ro och vila

bland björkens skira gröna blad

herr Blåmes fann sig en fristad

*

Och i granens djupa famn

tittade fru Ekor fram

mumsande på grankott

så hetsigt men försmått

hittade de fina frö

som skiljer mellan liv och död

*

Och dagen gick mot solnedgång

kvällen  och natten kom med språng

så jag cyklade ännu en gång

hemåt lyssnandes på Koltrast sång

skymningen så sakta smekte

allt det som solen stekte


*





Fri vers av DanSan
Läst 432 gånger
Publicerad 2006-08-18 10:53



Bookmark and Share


  Cris
för...det skall vara för och inte dör... såklart..*ursäkta*
2006-11-03

  Cris
"Skriv mer sånt här! Du har lyckats skapa en struktur i texten som verkligen understryker det du vill ha sagt. Det här var underbart, kort och koncist!"

Tack dör kommentaren Dan.. jättekäckt... fast denna dikt inte var så kort..så.. men..ja

jag får nog formulera med lite egna ord också..för att komplettera:

En härlig naturdag har du lyckats förmedla... med humor och känslighet
och jag känner kvarvarande doft av sommar.
2006-11-03

    HiFi
korpen flög till mig och viskade nåt i mitt öra...

en sån där vardaglig naturskildring med prickigkorvfantasi som bara får det att bubbla i ens sinnen och bena skriker efter att få följa med nångång...

snyggt
2006-09-06

    Camillaa
den där var underbart bra!!
/ C *
2006-09-02

    NoMi F
Vackert diktatom naturen
den sköna
Djur natur-människa
Tycker om
2006-08-19

    Bodil Sandberg
En av dina absolut greatest hits käre DanSan!!!!
2006-08-18

    Tomteluva
Vilken fin text. känns som en saga.. med massa snygga och passande rim! bra gjort! :D de var så vackert å du målade verkligen upp en bild, iallafall i mitt huvud.. :)
2006-08-18

  Åsa Gustavsson VIP
Ett äventyr. Vår gemensamma natur är ingen lekplats. Mycket kraft besitter älgen och man blir liten och vördnadsfylld av din berättelse. Trevligt skrivet.
2006-08-18

  Howlit
Vacker hyllning till moder jord och de underbara gåvor hon ger oss...
2006-08-18
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan