Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Dikt till den som söker ljust hopp…


Adventskalendarium 1 av 4

dikt till dig som söker ljust hopp...

ljuset är ditt hopp 
livger din kropp

ljuset är din tröst 
skänker lycka i ditt bröst 

ljuset är vårt hela allt 
värmer själen vår när det är kallt

ljuset är det som gör dig vitter 
känn, hur strålarna når - sinnena spritter

stjärnorna tindrande lyser så säg 
du är bland stjärnorna som älskar dig

ljuspelare stiger upp strålande 
ljuset sprids vackert målande 
du har fått detta vackra tecken 
nu har den börjat ljusstafetten

talgoxar och blåmesar skaldande kvittrar 
se människan som inom dig åter glittrar

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-12-03 11:29



Bookmark and Share


    Drömmar i universum
En vacker dikt :)
2023-12-03

  Öknens Ros VIP
Så fin bild, härliga färger! :)
2023-12-03

  Öknens Ros VIP
Jättefin dikt med hopp om ljus och hopp i vintermörkret.
2023-12-03

  Evelyn Falk Möller VIP
Underbart vacker ljusstrålande dikt.
Tack Eva
2023-12-03

    Lena Söderkvist VIP
Tjusigt. Njuter just nu av snötäcket i Stockholm. Snön friskar upp, lyser och skyddar smådjuren. Fast som vanligt skall det bli tö av alltihop. Stearinljusen töar i alla fall inte förrän man tänder dem.
2023-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP