Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


vankelmodigt nyårslöfte


ska jag äta mina smörgåsar med kaviar
ska jag sitta stilla hela dagen lång  
ska jag dricka te eller kaffe  
vem bryr sig om mitt vankelmod 

ska jag ge ett nyårslöfte  
ska jag hålla det mån tro
ska jag klara att förverkliga det
som jag ville men hur?, jag aldrig förstod

ska jag sitta här i soffan dagen i ända  
självklart ska jag springa 5 km/ dag - oh ja
kanske ska jag sluta käka godis och dricka läsk
för att fatta de enklaste beslut krävs tydligen mod




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-12-29 06:28



Bookmark and Share


  Respons VIP
Långt mellan de stora idealen och verklighetens krassa vardagsval. En bra dikt som sammanfattar alla plågade nyårsönskares kval!
2023-12-30

    Lena Söderkvist VIP
Väl sagt om vankelmod. Det är att bryta vanor som är svårt.
2023-12-29

  Eva Langrath VIP
Fint skrivet om vankelmodet.
2023-12-29

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade tankar och känslor inför det kommande året, känns inte helt obekant.
2023-12-29

  Evelyn Falk Möller VIP
Åh vad jag känner igen ditt vankelmod i mitt eget :)
Springa 5 km varje dag det blir det inte men att försöka motionera lite ett par dagar i veckan, det löftet ska jag ge mig själv. Det är så där lagom luddigt och känns genomförbart :)
Tack för din härliga dikt om hurdana vi människor är. Och för tankarna och minnena den triggade igång hos mig.


2023-12-29

  Eva Helene VIP
Precis så där kan tankarna vandra inför det nya året. Men är väl inte fel att reflektera lite över sina vanor/ovanor.
Vi får göra så gott vi kan sen.
Gott nytt år!

2023-12-29

  Elinor Sörensson VIP
Nog känns detta vacklande
kring tanken på nya vanor och
nyårslöften igen.
Bra skrivet.
2023-12-29

    Sefarge VIP
Igenkännande om förändring
På olika sätt. Speciellt vid
Nyårs-tid med skott-års
dag i sikte. ..?


2023-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP