Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


VAD SEENDET KAN UTGÖRA FÖR HINDER

Ja människor har allt dömande glasögon på sig, de ser vad dem vill se och en del verkligen gör allt för att se något som inte finns där…

Mina barn som små ritade på små anteckningsblock som min bror hade fått när han jobbade på Esso som bytte namn. Så det blev ett hiskeligt liv på BVC Barnavårdscentralen som trodde att mina barn ritade smått för dem hade liten självkänsla. De ifrågasatte därför mig som mamma. Jag bad dem då att ta fram förstoringsglaset och titta. Vad de såg ändrade allt. Mina barn hade ritat små hus och i varje fönster fanns det en familj som kramades, lagade mat tillsammans, lekte med varandra. Vad de då frågade sig var hur bra syn har inte dina barn? Ja jag tror de ser bättre än er på saker och ting svarade jag…




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-01-24 16:19



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ingenting får ju vara annorlunda i det här landet. Förbaskade människor att göra en höna av en fjäder. Hoppas att de kände av kängan de gav sig själva.
2024-01-26

  Elinor Sörensson VIP
Så bra och tänkvärt skrivet.
Man ska inte vara för snabb att
tolka vad man ser.
Jag upplevde något liknande som
barn i lågstadiet då läraren tog
upp med mina föräldrar att jag
skrev så smått och såg det som
ett problem. Minns att jag skrev
smått för att jag ville att pappret
skulle räcka länge.
2024-01-26

  Öknens Ros VIP
Varför letar en del människor efter fel istället för vad som sägs/görs?
2024-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP