Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som det kan bli... - !


När min pappa fick sin prognos
max 2år
ingen mer behandling
hade han gått i pension -

Han hade inte bara en malign cancer
utan var också full av o-levt pockande liv

och det pockande livet tog tag i rodret
vilket förvandlade pappa till artist

Min pappas max 2år blev 24år -
som nybliven fotograf och teknisk uppfinnare
körsångare och dansare

"Min guldålder är nu" sa han
och log så

jag såg havet blänka
i hans ögonvrår
och strök honom lugnt
över hans vackra
vita hår.




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2024-01-30 20:59



Bookmark and Share


    Tidsljus_Timelight
Fin.
2024-02-03

  Eva Langrath VIP
En mycket varm och levande dikt om din far.
2024-01-31

  Anya VIP
Men vilken vacker och skör text. Kan inte låta bli att fundera på om det var i hans inre han blev allt du nämner eller om det var i verkligheten? Förlåt om jag funderar på det. Faller särskilt över:
"jag såg havet blänka
i hans ögonvrår"
Fantastiskt!
2024-01-31

  lila fjäderblomman VIP
Så fantastiskt! En helt magisk historia.
2024-01-31

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text om överlevnad, livskraft och livsglädje.
2024-01-31

  Respons VIP
Fint porträtt av älskad pappa!
2024-01-30

    Lena Söderkvist VIP
Ibland behövs bara en dusch med iskallt vatten. En underbar historia.
2024-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP