Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla barn

Mitt lilla inre barn
har behov av en Fader Vår
- en enda far
samma för oss alla -

Mitt lilla inre barn
har behov av att be

Fader hjälp oss
när vi fastnat i trångsynthet
och prestige
avled oss från girighet

Mitt lilla inre barn
har behov av bön

Fader lös upp vårt självhävdelsebehov
vår svartsjuka och vårt behov av att få rätt
Låt oss kunna se varandra som bröder och systrar
Ge oss nya mönster för goda samarbeten

Mitt lilla inre barn
har behov av att tro på världen
som en möjlighet till att lära, mogna
och njuta av levandet

Våra barn har behov av tröst
De vill se oss vuxna leva i fred
och ha mod till att säga nej till krig!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-02-24 19:19



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Ibland är man liten, även om man är stor.
2024-03-02

  Anya VIP
Jaa det där barnet vi alla har inom oss. Så fint skrivet av dig. Tror de är barnet som talar även i krig. Barnet som bråkar i sandlådan har helt plötsligt makt över ett helt land och kanske mer? Så tänker jag.
2024-02-28

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text, varav hjärtat är fullt, skriver pennan.
2024-02-26

    Lena Söderkvist VIP
Instämmer med båda föregående talare.
2024-02-25

    Lena Staaf VIP
Ödmjuk och fin text!
2024-02-24

  Kungskobran VIP
Sanslöst att upplysta människor kan starta krig
2024-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP