Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnornas bloss

nu faller natten stilla över världen
då tänder stjärnorna de silvervita bloss
som leder vattenfararna på färden
och något skänker ro och tröst till oss

nu skänkes vila till de trötta lemmar
då vandraren kan sträcka benen ut
då vilar dragaren helt fri från sina remmar
och dagens arbete når så sitt slut

nu ligger fåglarna och vinden vilar
snart kommer kanske även du till ro
som mellan tusenden uppgifter ilar
fast även vi har bäddar i vårt bo

nu susar löven varsamt vaggsång stilla
tills människor och djur har somnat in
och inte sover heller jag så illa
när jag får vila intill vännen min




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 356 gånger
Publicerad 2006-08-20 22:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP