Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

70 det nya 50?




om jag vid 70+
förväntade mig
en 50-årings energi
minne
och balans
om min ambition
vore att hänga med i allt det nya
bli vackrare
sexigare
och snabbare
och smalare
skulle jag lida
och missa
att övervikten vid 50
vid 70 är bra för skelettet
man får mindre rynkor
och ett visst fallskydd också
haha, jaja, saker förändras i värde
med åren som ger perspektiv

det är så skönt att vila
långsamhet är skönt
ungar gillar att man har tid med dem

ödmjukhet
är en gåva
till dem som kan tacka livet
för sina många årsringar!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-19 02:13



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh vilken tröstrik text....jag som är tjock.
Ödmjukhet är sannerligen en gåva. Klokt!
2024-03-25

  Bengt H VIP
Så mycket trevligt jag har att se fram emot!
2024-03-24

  Respons VIP
Ålderdomen kan vara en lisa och en möjlighet till perspektivbyte, inte bara kroppsliga, mentala förluster eller dödsångest.
2024-03-20

    Lena Söderkvist VIP
Intressant fundering. Tror att svaret på dina inre frågor är att vi har svårt att uppfatta oss själva som gamla. Men vi vet ju att det tar slut en dag. Det som jag också kom att tänka på är decennierna. 70-talet det nya 50-talet? Det kan vara nog så sant, allt beror på vems perspektiv.
2024-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP