Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet och döden, vad finns bortom

  

              ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Där döden lurar, där går vår väg

genom årtionde kämpar vi framåt

alla dessa förspillda år av strävan

eller dessa år av skönhet och glädje.



Sinnet och den fria viljan kuvar vi

eller låter friheten blomma fullt ut

verbalt eller fysiskt strävar vi på

i vår kamp att gå vidare i livet.



Men för eller senare kommer dagen

då det är dags att gå vidare, bort

till det som vi ej vet så mycket om!

- Lämnar själen kroppen, eller är allt slut?



Ja dessa djupa frågor ställer vi oss

gång på gång filosoferar vi över livet

döden och det som finns bakom

men tidens linje besegrar vi aldrig!

              ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤




Fri vers av DanSan
Läst 232 gånger
Publicerad 2006-08-29 11:35



Bookmark and Share


    Erika H
En stillsam dikt, mogen och enkel
läser den flera gånger
den växer mer och mer
ger en varm känsla
cissi
2006-08-29
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan