Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömfångarens kupp

 


Jagets undanflykter solar sig

i skuggorna av det förgångnas

urblekta identitet som närs

av skuggmakters grepp!



Urvattnade minnen som flyr

tankarnas boning, spetsade av

det totalitära rättsmedvetandets

urholkade haltande fraser!



Vilandes med krampaktigt grepp

om stundens allvar, smekandes

de dödas namn som finns inpräntat

i ett blödande hjärta, denna smärta!



Förlusternas minnesrika omfång

som dväljs i själens ändlösa djup

omfamnandes glädjens yta

kvävandes av ångestens skrik



Drömmandes den vaknes sömn

kommer dagen åter ilande . . .

reser mig sakta upp och känner

att livet återvänder, minneskupp?



Men äntligen vaken

ruskar jag på huvudet

drar ett djupt andetag

och ler med grus i ögonen!





Fri vers av DanSan
Läst 303 gånger
Publicerad 2006-09-06 21:11



Bookmark and Share


    HiFi
jag blir centrifugerad av den här dikten.... den snurrar som en virvel i mitt inre... skoj att läsa, den blev inte tråkig trots att det är ord som ofta används... snyggt jobbat
2006-09-06
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan