Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade mamma

 

du som är granit och vulkanvärme på samma gång

du orubbliga karmosinrött envisa

du ståndaktiga-

 

hur kan jag förklara dig?

som tröstar sorg visar vägar

och skrattar som barn gör

när du bannar min galenskap för skor och väskor

eftersom du är precis likadan

 

som var den bästa ponnymamma man kan önska sig

 

jag minns en midsommarafton när

du hoppade över staket och fotbollsspel klockan midnatt

var det roligaste vi kunde föreställa oss;

att du skänkte bort min storasyster till motståndarlaget

eftersom hon höll för mycket på regler

är sådant jag fortfarande skrattar åt

 

och sen;

alla alltför plågsamma

våra konflikter som jag aldrig förstod dig

förstår jag bättre nu-

 

och det jag vill berätta mamma;

utan dig 

som är styrka och motståndskraft

dig sprudlande sofistikerat vackra

mest omtänksamma-

lyser jag inte så starkt

jag krymper och falnar 

 

och jag saknar dig så ibland

det är bara sjutton mil men

det händer att det är stora avstånd

 

 

 




Fri vers av Elin S
Läst 554 gånger
Publicerad 2006-10-05 22:02



Bookmark and Share


  Armo
Tänkte skriva hur vacker den här dikten är men ser inte skärm eller tangentbord för alla tårar...
2011-10-21

  swimsus@gmail.com
jättefint gumman..jag håller med nedstående..en sån här gåva att ge i ord skulle nog vara mycket mycket uppskattat! kram!
2006-10-08

  Hélène
Oerhört fint skrivet. En robust kärlekssaga med en del törnar. Starkt.
2006-10-07

    Emma_med_t
Rysningar i hela kroppen.. vilken underbar mamma elin.. och vilken underbar dikt. Gillar alla små detaljer du berättar om. Fotbollsspelen, ponnymamma, skor & väskor.. så personligt. Åh mammor är det värdefullaste som finns, men ibland är de inte medvetna om det själva../stor kram!
2006-10-06

  Dan Linder
underbar kärleksförklaring - hudnära och så varm. Skriv ner den för hand, inget datorskit, och skicka med brev och frimärke.
2006-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S