Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är få förunnat att välja i vilket skick skeppet ska lämna haven


Integritet

I din bräckliga kropp, gamle man-
en spillra, bara, av den kraft
som bar dig
högt ovan oss

en sista rest av värdighet
bakom såren
stanken
förnedringen
att inte ens kunna

bara
gå.

Den sista rest av sanning
att människan
är Guds bild
och även Han
bar sin flämtande låga
i en föraktad
skröplighet
som din

enligt profeten.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 234 gånger
Publicerad 2006-10-13 21:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP