Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För femton år sedan

 

det var något med gardinerna i ditt flickrum

som alltid verkade mer lockande än mina

kanske för att månen hängde utanför ditt fönster och

det var fyra meter ner till gräset;

inte som i mitt 

en halv till ett tryggt garagetak och spanska grannar

 

vägen till dig passerade bastun

där lurade faror om kvällarna

det är säkert

 

du stod med dörren vidöppen, bredbent karsk

och lovade att räddning om det kom spöken

fast jag tror du var lika rädd som jag-

 

jag rusade så snabbt mina tändstickstunna ben bar mig

 

jag var tio år när jag förstod att vi var annorlunda

vi trodde inte på sagor

för vi visste att verkligheten var mer än så

 

men tiden för flickrum, flätor och neonkjolar passerade 

du flyttade till internat och allt blev tyst

eftersom det inte längre fanns någon att gräla med 

 

så glömde vi oss

så glömde jag

 

 




Fri vers av Elin S
Läst 589 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-10-30 19:46



Bookmark and Share


  Janjohan
Sorgligt superb. Kan man säga så?
2007-06-26

    Lena Nilsson
bokmärker
2007-01-26

  syster
Ja du yster, vad säger man? "I left her fifteen years behind". Du vet vad jag menar.
2006-11-11

  Daniel_78 VIP
mm ja, bildspråket är kanon
speciellt i de inledande styckena
jag vet inte vad det är som gör det
men jag får barndomskänslor om igen,
2006-10-31

    yohann
en rörande dikt i sin enkelhet
den är full av innerlighet
mycket bra
2006-10-30

  swimsus@gmail.com
suck...jag får nästan tårar i ögonen när jag läser det här...så underbart om tiden som flytt..nostalgi och värme...älskar slutet...ja faktiskt allting..underbart gumman...
2006-10-30

  Dan Linder
själavackert om tid och vänskap som flytt. Vilka bilder du målar, jag är grymt imponerad!
2006-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S