Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första natten

 

det var under den mest ensamma tiden

i duggregnets juli

och jag hade krossade fönster;

jag åkte till en båt dit metrosexuella ibland går 

till nya vänner under ett gammalt parasoll och

trodde på ingenting alls inte ens 

de vanliga löftena om att dra ner på drickandet-

 

ja, 

och så klev du fram

havsögt rättfram 

 

och jag tänkte gå jag tänkte att jag försökte men istället

behärskade jag pulsen för tredje gången 

och lät dig ta mig över Danviksbron

för första gången;

och morgonen efter

och alla morgnar därefter

är livet en ciggarett att röka

som om det vore en älskare




Fri vers av Elin S
Läst 577 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2006-12-18 13:17



Bookmark and Share


  Jer
Sorry, jag röker inte. Men drar en bloss ändå... och njuter!
2007-08-06

  Ola Rydberg
I love it
poesi i stunden
med eftertanke
2007-08-05

  leopardia
svårt att välja bara en, men det blidde den här. du är bra.
2007-08-05

  Mikael Lövkvist
En underar dikt, och avslutet är helt mänskligt rätt.
2007-02-09

    Josefin Johansson
Jag älskar rytmen i den här dikten. Dina ord fångar mig.
2007-01-29

  Daniel_78 VIP
det låter väldigt....mmmm
härligt :)
2006-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S