Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

naken vinter

vintern ligger utan slöja i år
hon ler brunt och kargt upp mot himlen
i protest
den som inte syns
kan finnas ändå
den som är van att skyla sig kan få synas
och göra sig fri från förutfattade meningars fasta bild

den som inte talar sitt givna språk har också tunga
här går vi under kala vinterträd
och känner oss lite värmda av vinterns uppror
det finns en möjlighet att få vara sommar
det finns en chans för oss!
För vi får skifta och vi ska skifta och vi är inte alltid den årstid andra väljer

Vintern är vacker även naken, hon har charmat oss med humor i år
mörkret bär hon alltid i sitt hjärta, men sorgen kan lätta av att bo i sig själv
ljus kan födas i mörker

Vintern ligger utan slöja och ler mot oss




Fri vers av Arwen
Läst 311 gånger
Publicerad 2007-01-11 11:40



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Bokmärker den här! Uppkäftig, vacker!
2007-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen