Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nenne är död

Nenne är död.
Hon lämnar ingen kvar.
Utom Johan och Paulette
från bridgeklubben
och så Anderssons
som hade nyckeln
och hämtade posten.

Nenne är död.
Hon lämnar inget kvar
utom ett leende
hos personalen.

Jag ska dö om en vecka
sa Nenne
och gjorde så.

Heter din kompis Paulette eller Colette, Nenne?
Paulette. Hon är fransyska.
Kan du franska?
Nödtorftigt.

Jag har ont.
Var har du ont, Nenne?
VET inte du att jag har en cancersjukdom
och ligger på mitt yttersta?
Jo, det vet jag Nenne,
men jag vill veta
om du behöver en tablett
eller en spruta
eller om jag bara ska vända på kudden...

Nenne är död.
Henne kunde jag prata med
ända in i det sista
och fråga sånt som man kan svara på
när man är sist kvar
på scenen.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 255 gånger
Publicerad 2007-03-01 22:07



Bookmark and Share


  Myy VIP
Väldigt fint skrivet. Det finns så många fantastiska människor som bara försvinner i det tysta. Det borde läggas mer focus på dessa i media, istället för våld och elände. Så vi inte tappar hoppet om kärlek och medmänsklighet.
Tack!
2007-03-02

  Elin R
oroligt vacker och berörande i sin enkelhet.
2007-03-01

  Rachel Roth
för det är ju så att ingenting
blir någonsin glömt
så då kvarstår Nenne
i vårt minne tills vi
själva ligger där...
2007-03-01

  Rachel Roth
vilken hedersdikt för Nenne
nu lämnar hon många kvar
alla oss som läsa denna!
2007-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP