Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så dog någons hälft i natten

Väcktes någon i nattens dunkel
lystrande
van vid ljudet av sovande andning
men skrämd
rytmen har ändrats i natt
och biljud
ett rossel ekar i rummet

skuggor i mörkret
står vid sängen
händer som rör sig
avvaktan
stillhet sänker sig
närvaro råder

någon tar någons hand...

så talar ett jag med ett du i natten
och minns ett livs stora ting

de vakande smekande väntar och lyssnar
men sjunker sen bakåt i skuggan
det händer som väntats på länge nu
ett liv tar rosslande slut

och en sorgens port som gläntats förut
öppnas vid




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 346 gånger
Publicerad 2007-03-06 09:58



Bookmark and Share


    Lillemor
Avsked. Dessa farväl
av någons kär. Finkänsligt
förmedlad närvaro o
medkänsla. Håller med
Bodil om sorgset vackert.
2007-03-06

    Bodil Sandberg
Så sorgset MEN så vackert sorgset!!!
2007-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP