Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gissa vilken...


Min stad.

Där tankar flyga ovan sekelgamla husens tak
och sväva till mitt fönster, sväva in i mitt gemak
där landa de och ligga sedan stilla tills den dag
de fångas upp av mig och tänkas på ett litet slag;

de bära med sig tyngd av stadens gråa kullersten
som trampas på i många år av alla sorters ben
de bära med sig doft av stadens bästa bageri
av bussavgas och doften av choklad med grädde i

Så tänker jag en tanke som helt nyligt landat här
den minner mig om domkyrkväggens växt så rar och kär
som klättrar helt allena på en otillgänglig plats
men tror att där den bor är bäst i världen, ett palats

Nu tänker jag en tråkig tanke någon sorgligt tänkt
ett prov som gick åt skogen och som sen humöret sänkt
jag börjar genast leta efter någon annans tankar då
en flicka tänkte tanken som jag hoppas mycket på:

en lycklig dröm om värme i en egen liten vrå
där vi kan sitta nära blott, och bara vara två
en flaska vin på bordet, dukat, tända höga ljus
i något utav stadens riktigt gamla vackra hus

Du kära stad så full av kraft och full av energi
det är en väldig tur att det är dig jag bor uti
för här stå aldrig några tankar särskilt länge still
och jag kan tänka stort och fritt närhelst jag tänka vill.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 199 gånger
Publicerad 2007-03-15 10:07



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Helt underbar poesi!Att vandra i den stad där man känner igen dofterna och gatorna...som om det vore en blomma i hjärtat...en ros i själen...dina rim leker sig fram och jag sugs in och vandrar med dig mot kvällning ...tar en klunk av vinet på det dukade bordet...känner hur jag blir ett med det gamla huset...ja du skriver verkligen så jag blir i stämning...snyggt!!!!
2007-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP