Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krokus

Krokusen en frusen saltstod
i ett hav av vit kristall
väntar tyst och tålig värmen,
vet i genen att den kommer,
vet att ej förtvivla- Hoppas.

Solens första stråle väcker
färgen på en krokus´ kinder,
töar outhärdligt sakta,
töar outsägligt varsamt,
frostskador ska töas sakta.

Nu när isen har försvunnit,
nu när kylan är ett minne,
nu kan blomman sakta öppnas,
vakna, stråla, lysa, pråla.
Fastän död jag var- jag lever!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 185 gånger
Publicerad 2007-03-16 13:13



Bookmark and Share


    Lillemor
Oh så skönt beskriven
liv. För visst är det väl så,
att värme får oss
att blomma...
2007-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP