Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

…kom att tänka på…


Jag hörde en liten fågel kvittra i min trädgård

…kom att tänka på Stateville
…kom att tänka på ett muromgärdat samhälle
…kom att tänka på 2000 män i maximum security
…kom att tänka på de blågula pensérabatterna till vänster
…kom att tänka på dödscellerna till höger
…kom att tänka på mannen som genom gallret ropade Hello, Miss
…kom att tänka på mannen som jag frågade om matens kryddning
…kom att tänka på mannen som riktade skarpladdade gevär mot sina bröder nattetid
…kom att tänka på mannen som dagtid fick gå på toaletten utan väggar
…kom att tänka på det illgula lampskenet som lyste dygnet runt
…kom att tänka på den skoningslösa miljön av sten och betong
…kom att tänka på ditt svar på min fråga:

Vad saknar du mest?
Fågelsång. Det finns inga fåglar på Stateville.

…kom just att tänka på att jag kan böja knä

och den lilla fågeln fortsätter att kvittra i min trädgård,,,…




Fri vers av Gunnel André VIP
Läst 475 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-18 01:01



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Aj som det värker i ångestklumpen i bröstet..för alla dem som inte kan höra fågelsång...bland annat....Mycket bra skrivet!
2009-05-15

  backsippa
Fick mig att tappa andan. Helt fantastiskt skrivet, tappar orden….
2007-06-15

    inmeddiginålsögatkamel
Du skriver så fint

:)
2007-03-31

    Lillemor
Det är nog ögonblicken
som räknas..
Tacksamhet över
det man har.
Och är?
Fint skrivet
2007-03-18

  Ezo
oj vilket minne du har? hehe, denna var rolig att läsa. Bra jobbat, som vanligt! Länge leve fågelsången!
2007-03-18

    essen
Åh, tycker om denna. Stark. skönt slut sluter cirkeln. Bra komposition!
2007-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP