Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Debattsidan

Så tog de plats i ringen, skribenterna
sprätte bläck omkring sig
raspade
fjädrarna rök

en fick in ett svidande hugg på den andre
som snabbt replikerade
drog ett slag genom luften
fick ner honom på knä

men snubblade över komparationerna

de hovrar runt ringens periferi sökande luckor
jabbar med adjektiv, adverb, prepositioner
och så-
. det avgörande hugget

pennan flyger som en sårad duva genom tidningen
glider ut åt vänster
eller höger


punkterad och haltande
drar han sig ur
nesligt och slickar såren
väntar på glömska en vecka
två

ett nytt debattämne
nyvässade stift
blänkande bläck
stället fyllt med vingpennor
luft i seglen
medvind ända tills imorgon!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 275 gånger
Publicerad 2007-03-18 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP