Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Penséer är vårblommor i glada färger men även franskans ord för tankar


Penséer

Sen många år bjuder min Långfredagstradition
att plantera mörka tankar i altanens balkonglådor.

Enligt samma tankesätt växer på Påskdagens morgon
gula påskliljor och kvistar ur stenhög på min mörka tilja.

Men traditioner kan ändras och vanor göras om
livets djupaste sanningar vinner på att stöpas i ny form.

Jag kan ju ta sticklingar av gammal älskad pelargon
eller skott från alla växter jag vårdar åt en vän.

Att bokstavligt handskas med det svåra är ett sätt att besegra sin död
att plantera det ljusa i god jord är att se livet vinna trots allt

Så vilket ska jag välja när jag egentligen vill bådadera?
Antingen si eller vore det förnuftigare så?

Mjau, prrr, ämjä, mjau!
Jaså, jaha, säger du det! Då gör vi väl så!

Skönt att slippa tänka.
Jämt.




Fri vers av Gunnel André VIP
Läst 307 gånger
Publicerad 2007-03-20 13:37



Bookmark and Share


    Maria Malm
Ur det mörka kommer ljuset. Brukar också plantera tankar.
2007-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP