Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag läste dikten Mitt Land, mitt Land på en konferens om mission.


ett söndertrasat land

Luften i salen dallrade som hägringen
över vägen mellan Mberengwa och Bulawayo
när orden fyllde rummet om saknaden av det land
som för evigt trasas sönder
mitt barndomens Zimbabwe

Där satt de i rader med stora ögon och öppna munnar
och kände

såren

tanterna som utanpå ser ut som alla andra tanter
men inuti håller förmågan vid liv
förmågan att känna

och nästa talare fick söka länge
efter rösten

Det berör oss alla

att ett land går under.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 236 gånger
Publicerad 2007-03-21 10:25



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Hej Åsa...vilken enormt känsloladdad dikt om det söndertrasade landet...fast hur skall man någonsin kunna förstå hur det är att se sitt allt ligga i spillror...du sätter ord på det på ett fantastiskt vis och ändå kommer jag aldrig att kunna ana sorgen...smärtan som dessa människor känner...poesi är så mycket...det är ett sätt att öppna upp dörrar mot andra platser än just vår rosenskimrande arvedel...och du gör det förbaskat bra!!!
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP