Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

död som i en saga

viskande sagor till varandra
slipar vi udden av svedan
vi vill att döden ska vara vacker
och alla nöjda

de svåra täcks över
med glömska

kommer upp när de inte får
hemsöker

med sänkt röst och allvarlig min
BERÄTTAR
natten
hur det var
ända in i minsta detalj
blodet på golvet
ljudet av ropet
tyngden
och liften som nästan inte klarade lyftet
hur lång tid det tog att tvätta
och ingen medpatient märkte
det blev så bra det kunde
amen

så delas skulden ut i små smulor till alla
den död som inte blev vacker
måste sagoberättas
tills den inte svider så




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 235 gånger
Publicerad 2007-03-23 18:38



Bookmark and Share


  Vind
De fyra sista raderna är mycket tänkvärda. Får en att fundera några varv till. Fint uppbyggd dikt.
2007-03-23

    Lillemor
Bra dikt om att omhänderta
svåra situationer. Döden..
är som du säger sällan vacker.
Men tror du att det är skuld
bakom berättandet?
Kan det inte vara behovet
av avlastning, släppa ifrån
sig, tunga upplevelser? Jag tror
att det finns ett starkt behov av att \"dela\"
med sig av upplevelser..för att
minska den egna smärta?
Känna samhörighet i allt
det svåra?
2007-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP