Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
del4


Svärdets tid

Visan kvädes med vackra ord
i fyrtio veckor långa
gick jungfrun med barnet vid hjärtat sitt
I kväden med mig om I kunnen.

Den visan sjunges vid aftonmål
i fyrtio veckor långa
den älskas så av min gemål
I kväden med mig om I kunnen.

Min egen skatt har jag väl fördold
i fyrtio veckor långa
av rädsla att det är en son
I kväden med mig om I kunnen.

min konung och make är hotad och snärjd
i fyrtio veckor långa
jag vågar ej andas om barnet mitt
I kväden med mig om I kunnen.

Vad skall jag göra, vart skall jag gå
i fyrtio veckor långa
o moder min, snart jag inför dig står
I kväden med mig om I kunnen.

Min make, giv mig en springare huld
i fyrtio veckor långa
så giver jag dig något mer värt än guld
I kväden med mig om I kunnen.

Jag ville nog stanna men måste dock fly
i fyrtio veckor långa
att lämna min konung och föda en ny
I kväden med mig om I kunnen.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 193 gånger
Publicerad 2007-03-28 06:07



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Det här är ju helt enkelt en fantastisk dikt...härligt poetiskt och på ett lite äldre språk...enormt bra...den tar jag absolut som som bokmärke och favvo!!!!!
2007-03-31

  Thommy
Vacker visa med bra flyt i texten.
2007-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP