Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
näst sista delen...


Prinsen

I renaste lin med band av gull
lindar jag mitt nyfödda barn
den son jag födde inatt

Jag red om natten när månen var full
och föll i moder mins varma famn
och födde genast min skatt

Vart skall jag vända mig i min nöd
att komma hem blir din säkra död
att stanna här väl en dödsrisk är
om än min fader är mig kär
Till skogs, till fjälls, till livet
som nyss åt honom blev givet


\"Världen är karg, du lille
kall och sluten för dig
sov du lugnt min lille
lämna oron åt mig.\"

Jag håller mig undan tills du blir en man
ger dig kärlek och allt jag kan
den dagen kommer, den som är din
och tronen är din och kronan är din
då får jag lön för omsorgen min
Då får jag lön överhögan!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 174 gånger
Publicerad 2007-03-28 06:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP