Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Parasiten heter rädsla för svek...


Gam Diabolis


Högt över molnen hovrar en gam

svulten och ful söker den
med spejande blick
väntar med en djävuls tålamod
på att någon
ska dö

men hans väntan blir förgäves
då han inte insett att alla
där nere slutat att dö

Högt över diset hovrar en gam

malbiten som få väntande
på något han aldrig
kommer få





Fri vers av Gawain
Läst 194 gånger
Publicerad 2007-03-29 15:14



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
En mycket stark dikt, på många plan: konstnärligt, psykologiskt, och andligt. Jag är imponerad av hur du ser gamen in i vitögat. Gamla inbitna rädslor förlorar gradeligen sitt grepp då vi möter dom \"face on\". Vackert skrivet och levt, mannen.
2007-03-30

  Antropofagen
Stark bild om Fonus von oben. Rädslan är värst.
2007-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain