Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natur & Miljö

Varje dag vaknar vi utan att se vad vi gör
Vi tar itu med allting när det närmar sig frukosten
Då läser vi tidningen och får syn på alla katastrofer
Vi kör bil till jobbet fast vi skulle kunna cykla eller gå
Vi kanske röker på vägen dit
och slänger fimparna på asfalten
Många har jobb som river ner tusentals skog varje dag
Vart ska alla djuren ta vägen - vart ska de skydda sig



Men tänk om vi vaknar och ser vad vi gör
Då skulle vi tänka på konsekvenserna
Och inte vara så egoistiska som vi är idag
Tänk vad rent det skulle vara
överallt speciellt inne i stan
Inga avgaser ifrån bilarna
för alla cyklar eller går
Och inga fimpar på gatorna
för de är lagda i soptunnorna



Vi tillverkar en massa varje dag
Och röken kommer ut i luften
Som vi andas varje dag
Vilka föroreningar det bildas
Och det är inte konstigt att vi blir sjuka
och vår planet liksom ozonlagret
Tänk om allt försvinner
som vi har byggt upp så länge.




Fri vers av Lilla trollet
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-30 18:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lilla trollet
Lilla trollet