Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vansinne

jag är så jävla ytlig
så jag börjar tänka på gipskatten igen
på hans strykande rörelser
och glänsande kalufs i solen

jag är så förbannat enfaldig
så jag står här och ser på
hur jag håller myterna vid liv

blåser liv i mystiken igen
dammet i rännstenen blir silkespuder
böjen på den grekiska gudens näsa
hans lockar
ögonen som två svarta kärr
vecken i pannan

nej jag vill inte lockas ner och bada
i ditt bråddjup
och jag vet att den metaforen låter utsliten

men

jag är så in i helskotta utled på mitt vansinne

jag driver skönheten på porten
shasar bort honom
han stryker iväg

jag hoppas han är lycklig där han spatserar
genom livet




Fri vers av Arwen
Läst 281 gånger
Publicerad 2007-04-03 00:11



Bookmark and Share


  Ronny Berk
ytlighetens påstående initialt är enda sakfelet i den dikten; jag ser författarens djup och filosofiska sinnelag.. ja..
2007-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen