Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var på väg hem, och fick se henne i solen


En grå liten stuga

 

Så står hon där, gisten och sliten

färgen flagar

en vägg lutar mer än vad som anses helt

taket är på lut

skorstenen är sprucken

och röken har för länge sedan slutat ringla mot himlen

men hon står där

ännu något röd där falufärgen inte nötts bort

runt henne svämmar lupinerna

i alla nyanser

från skiraste skärt

till djupaste purpurblå

och de sjunger i kvällssolen till hennes ära

och lovar henne

att en dag växa på hennes grav




Fri vers av drakbruden VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-06 09:40



Bookmark and Share


  noname_realmind
Åh vilken fin bild du målar upp här; ser den framför mig. Förfallet... vackert på sitt eget sätt. Och det nya livet som växer ovanpå och över det gamla, och ger det ett nytt slags liv... :))
2007-06-07

  Horatius
Känns som en plats med mycket minnen. Vacker text.
2007-06-06
  > Nästa text
< Föregående

drakbruden
drakbruden VIP