Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom fönsterrutans yta



 
Det orangea trafikljuset lös

Blicken bakom fönsterrutan
sökte intensivt

bland andra fönsterrutor

för Den blicken
som skulle möta
denne halvvägs . . .

Det röda trafikljuset lös

Vad som döljs
bakom glasytan,
är inte osynligt
för betraktaren.

För att den söker

samma sak, 
av olika anledningar.

De som söker
ska finna
vad de söker
och skapa vad som fattas
i deras egen verklighet,

för att kunna börja tro igen . . .

Blickarna möttes
deras läppar
kysste
den frostiga glasytan
och ögonen lyste,

den stunden
skrevs en historia
mellan skärningens - punkt

Det gröna trafikljuset lös

Bilarna startade

det var dags . . .
att gå vidare

och med ett flin
på sina läppar
körde den bilen

bilarna
rusade snabbt förbi
på motorvägen

så är det bara . . .

- Tills det röda trafikljuset lyser igen . . .

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 357 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-06-24 14:40



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Under ytan finns ett djup för den som har nyfikenheten, vågar och vill se. Tuta och kör, stanna upp, njut av färden...
2007-06-26

  Sanchez VIP
jag tyckte om den här orange-röd-gröna dikten, bra liknelser och fina formuleringar som t.ex.
\"den stunden
skrevs en historia
mellan skärningens - punkt

Det gröna trafikljuset lös\"


...så är det bara
2007-06-25

  "Silver" VIP
Hela skeendet med blickarna vid trafikljusen är bra berättat, vilken idé - ständigt kommer du på nya dikter med stor variation. Det ryms mycket visdom i dina texter. I den här lyser några rader fram extra för mig:

De som söker
ska finna
vad de söker
och skapa vad som fattas
i deras egen verklighet,

för att kunna börja tro igen
2007-06-24

    Bim
..läser och njuter,-liv, liv och hjärtats heta pulsslag i varje ditt ord,-åh det är fint!Kram Bim
2007-06-24

  devilsangel
Underbart skrivet, många kloka ord och välskrivet som alltid
2007-06-24

  aol
fina verser jag blev berörd
2007-06-24

  DanSan
***********************

Ja vi mäniskor är bra på att
stressa omkring och tappar
många värdefulla ögonblick
på vår väg genom bredband
och motorvägar där vi har svårt
att leva bara för stunden. . .
Välvalda ord och skönskrivet
samt mycket läsvärt.
Kloka ord!!!
*APPLÅD och BOKMÄRKE*

***********************
2007-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman