Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att kunna släppa taget

Jag är trött på det här jävla livet
är det meningen att det ska vara så här svårt?
Folk säger helatiden till mig att det jag lever
det är bara början
Men den här början är början på mitt liv och klarar jag inte den här delen så finns det ingen mer del
jag önskar ibland och just nu att jag bara skulle bryta benet lite grann och se vad som händer
Villka som skulle ställa upp, det vet jag redan, och det är inte det intressanta
Men jag vill bara se mig, bara en gång, kasta mig ut för bryggan utan att se vad som finns under ytan
Sluta vara så rädd för alla kommande och möjliga konsekvenser
jag önskar jag vore mer som du
Jag önskar att allt vore lite mer som du
Och varför i hela friden förstsätter jag att dalta om dig fortfarande
Jämför andra med dig
jämför mig själv med dig
Och alltid lyckas jag se likheter

Vi är pusselbitarna
Men någonstans är det jag som är förlorad
Brickorna som så fint ligger uppradade och klara framför oss verkar inte vara ett svar nog

jag trodde jag hade kommit loss från den här sörjan
Sökt på annat håll och funnit det
Men så sitter jag här
Känner mig ensam utan din närhet även fast han som älskar mig sitter nära
Han ser på mig och jag ser dig
Jag menar, ska det vara så svårt för mig att leva verkligheten som så många andra ser den?
Fattar du inte hur lätt det skulle vara om vi inte kände varandra, fortfarande inte hade kontakten.
Men jag antar att jag ser en mening i att suktas efter dig
Aldrig nöja mig med att inte ha tillräckligt så länge som jag inte har dig

Jag vet att det jag gör är fel
Det han gör är fel
Och det jag strävar efter är också fel

Men jag vill inte ha plikter
Och moraltanterna kan ta sig i brasan och sikta sina vapen på annat än mig
Jag är trött på alla som helatiden väntar på svar, rätt svar
jag är trött på alla som har förväntningar om mig, förväntningar jag inte kan gå upp till
och jag är sjukt jävla trött på att vara så förutsägbar
och jag är trött på alla som säger att jag har fel och dom har rätt på frågor som bara tiden kan besvara om det är rätt

Tid var vad jag sökte, jag fick tid och blev uppjagad av
stressade människor som stressade upp mig
Jag ville ha tid och ändå envisades dom med att ringa mig när jag sov

Jag menar bara att det är sommarlov och vi hela min krets är unga och alla vet att unga gör dumma saker men varför har jag då inte fått göra mitt än?
Jag vill ut ur burken men vad fan kan ingen sluta släpa upp stenar på locket?




Övriga genrer av Malina
Läst 453 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-24 21:43



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Ja, hur gränslöst trött kan inte en människa bli på alla som \"hela tiden väntar på svar, rätt svar\"! Det är klart bättre, tror jag att våga säga: \"Jag har absolut inget svar att ge\". Fin dikt, men mycket smärtfylld och oändligt sorgsen.
Ingvar
2007-10-31

  jobby
Mycke bra skrivet!
2007-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Malina
Malina