Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets träd brinner

 

En stam
ett grenverk
starkt och obändigt i sitt varande

Livets träd i full kraft
mötte sin överman
när tändstickan nuddade hennes rötter

En glöd som växte
flammor som försiktigt fick liv
slickade sig uppför barken
större och större sökte de syret bland hennes löv
växte inåt för att möta saven som bränsle

Hennes flykt stoppades av hennes rötter
höll henne hårt
lät kraften stiga likt en fors mot strömmen

Så exploderade hon i lust
i hans famn
levande en sista gång
för alltid vid liv




Fri vers av drakbruden VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-07-06 16:47



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
så vacker o levande!
2007-07-26

  DanSan
****************************

Den här tycker jag mycket om, en
härlig metafor om trädet som mycket
väl kan beskriva en människas kamp
om att kunna bryta upp från sina
rötter, bra skrivit!!!
*BOKMÄRKE och APPLÅD*

***************************
2007-07-21
  > Nästa text
< Föregående

drakbruden
drakbruden VIP