Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till en vän i dåligt äktenskap


Bedövad av förnedring


mot ditt ansikte
kastas grundlösa
skepnader av ord
otillåtna att uttala
bedövad av förnedring
sväljer du skammen

insidans trötthet
talar i dina ögon
bakom gråmulna pupiller
står sanningen skriven

hungrande närmanden
som aldrig nådde fram
chanslös strid
utan smak av seger

du må blunda hårt nu
fast natten ännu är ung
morgondagen visar inga tecken
på förändrade beslut
du må blunda bort din verklighet
men värker inte barnens gråt
under slutna skal

lever du under maskerna
som gömt dig i vredesmod
finns hoppet kvar
som en gång strålade
starkare
än jag någonsin beskådat
i andra ögon

eller är du bara död nu






Fri vers av devilsangel
Läst 393 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-08-05 15:14



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Det du så vackert beskriver
berör något oerhört!
En inre död
värre än alla andra sätt att dö
Ett liv utan närvaro
en flykt ur kroppen
själslig smärta
som är gränslöst ofattbar
och obeskrivlig..

Men livet kan vända åter
en vän som ger grästrået
att klamra sig fast vid
Kraften återvänder
och döden blir till liv
igen..

Helt underbart vacker!

Applåderas!
2007-08-07

  K*
usch. varför finns de. äktenskapen som är en grav.


gripande, starkt och klokt skrivet.

\"eller är du bara död nu\"

aj! som fan...
2007-08-07

  Nina V A
oh fuck, jag har en vän som lever likadant och det blir så sjukt påtagligt nära i din text, jag vill rusa in som någon superman och ändå är det inte min plats att vara, det är inte mitt beslut att ta och inte heller min plats att påverka så jag stiger undan, finns dock där bredvid när ytan faller samman om den någonsin gör så. Otrolig närvaro som jag känner igen och jag finner mig omfamna min vän i tanken, tack för att jag kom nära min vän i o m din text, tack för alla känslor!
2007-08-06

    Bodil Sandberg
Så enormt gripande de innerligaste känslor slingrar sig här mellan pulserande rader...pulserande ord..av empati men även av en vanmakt utan like \"men värker inte barnens gråt under slutna skal\"? Avslutningen är superb i sin frustration!!!!
2007-08-06

  Dilsewat
Du kan verkligen det här med att beskriva det hårt smärtande hos en människa... Dina observationer gör oss genomskinliga och avkodar masker vi bär!
2007-08-06

  Lena Renman
Oroande arga ledsna och undrande ord från dig som vanligt mästerligt skrivan emd ordbilder, rytmer och en fin känsla.
lena
2007-08-05

    Maria Malm
Får hoppas att din vän fortfarande lever under maskerna..
2007-08-05

  Night Soul Woman
Starkt skrivet vännen!!!
Jag nästan tappade andan!!!
Wow!säger jag bara . . .
samt oj ojojojojojjjjj
2007-08-05
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel