Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dom domare domast

Jag dömer dig
och dig och honom
och henne med minsann
flera gånger om dagen
när jag skrattar
retsamt, hånfullt
ihop med nån.

Men det skrattet lär fastna i halsen
en dag när jag gör
likadant som du
och du och han
och hon med minsann
flera gånger om dagen.

För jag är en åsna ibland
och lär mig aldrig
av dig
och av honom
och inte av henne heller minsann

fast jag vet hur man bör
och jag vill inte vara en sån

som dömer
nån annan sådär
bakom ryggen.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 210 gånger
Publicerad 2007-08-15 20:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP