Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av anakreon och Vind


Svanslös limerick


Nu är det så här i de lärdes Uppsala
att ingen hermelin i finsalong kvala´
med alla fyra på jorden
ges annan knorr på orden
”svanslöst” kan även den bäste hugsvala.




Fri vers av Gunnel André VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-16 13:46



Bookmark and Share


    inmeddiginålsögatkamel
Du är väldans bra på att trixa runt med ord du:)
2007-08-26

  Gunnel André VIP
\"hugsvala\" är ett ålderdomligt, högreståndsord för \"trösta, lindra,lätta sinnet på\". Andra gamla varianter på fenomenet i fråga är \"vederkvicka, hugna, sulagera\". På modern svenska skulle vi nog säga \"stärka, styrka, ´lägga plåster på såret`\".
/Gunnel
2007-08-18

  © anakreon VIP
Jag ringde magister Knutsson och han skrattade gott, han med!
Carl-Erik
2007-08-16

  Vind
Häftiga rim! (och det är nog allt lite synd om hermelinerna...) :)
2007-08-16

    Lillemor
Humoristisk o
djuplodande, Gunnel!
De fyra..tolkar jag
som jag vill:
nämligen \"element\"
eller annorlunda uttryckt;
jordiskt skojigt ironiskt
2007-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP