Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STINA






Han är lätt som en sommarfjäril som flyger fritt i den varma vinden
de guldgula blommorna ler mot den varma solen mitt i den ljusa novembermånaden

öppnar sig för humlor och bin
och fjärilen

ja, fjärilen


och ingenting finns i hela världen som är farligt
inte ens hans allra innersta


längre


och rädd var det länge sen han var
allt som finns får finnas och allt det farliga är gott
till och med björnarna i hans gröna skog och myggorna på hans varma hud

på halsen
den svidande hals där små vackra märken efter hennes mjuka läppar lyser kärlek

han ser sig i spegeln och ser ett leende gudabarn
och hör sig viska hennes söta lilla namn
stina

(tänk ändå att hennes egendomliga föräldrar gav henne åtminstone ett så mjukt namn)

ett namn han viskar i sömnen, när han vaknar och varsomhelt närsomhelst
stina

han hör hennes namn viskas överallt

i den nyvackra kulverten under sjukhuset och i stentrappan upp till onkologavdelningen och på den gamla hundrakronorscykeln han köpte av Curt
...stina

Alla vackraste och overkliga drömmar är uppfyllda
allt det som var omöjligt och som bara lästes för barnen i sagorna om den vackra prinsessan
i guldskor och rosa balklänning med fyrverkerier på vårhimlen
lustgården där man kan vara naken utan att blygas

och kyssar på naken ren hud lyser upp världen
det mjukaste gud skapat har han i sina verkliga vackraste händer och i hennes glittrande ögon ser han hur hela världen sammanstrålar

den nyfallna snö är varm och lysande
alla hus på hans gata är vackra med sina vitmålade knutar
där den visslande mannen går hemåt med den handvirkade halsduken snurrad runt den varma halsen

och han kastar alla sina kläder på golvet bredvid en gammal säng där en vacker prinsessa längtat nästan ihjäl sig

ända till denna dag
denna dag
detta ögonblick




Fri vers av Albert
Läst 557 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-08-19 13:21



Bookmark and Share


  aol
härliga känsloflöden i en fin poesi
2008-02-04

  Jojo
Den här har jag faktiskt inte läst helt förrut.
Verkligen jättefin!! Så mycket känslor!
Du skriver så fint.
2007-12-15

  albertina
först måste jag applådera för din underbart fina överskrift=)
du skriver alltid så innerligt och det tycker jag är en gåva.
denna text är fylld med magiska ord och mycket känsla. den är värd att bokmärka... ta hand om dig albert
2007-12-14

  Ronny Berk
en agrar metafor med mjuk mule... ser jag människans längtan... ja...
2007-08-19

    sunnanvind
vad gulligt;)
2007-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Albert
Albert