Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svartån och Örebro



Igenom
stadskärna och stadspark
slinker den stillsamt förbi
Svartån flyter majestätiskt fram
och delar med sig
av sin rikedom till sportfiskarna
längs med land

den smeker runt slottet
och forsar vidare
i några ögonblick den
stannar upp vid slussen
med några meters fall

Lugnt förflyttar den sig
förbi marinan
där båtar finner vila
efter segling och fiske
innan delmålet är nått

vattnet det glittrar
vid Naturens hus
och nu är det
inte långt kvar
innan Hjälmaren
tar Svartån
i sin trygga famn




Fri vers av DanSan
Läst 272 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-20 08:35



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
Vatten. Rinnande vatten. En å. Kanske en å kring en ö. Strömmande. Erotiskt är det. Jag går igång av tanken på vatten som rör sig.
Ps Är östgöte. En sån vet att Svartån är vacker. Badinbjudande.
Tack för dina väckande rader!
2007-08-20

  Maria Zena Viklund
åh vad vackert, är det i örebro denna å ligger?
2007-08-20

    ej medlem längre
Men Dan! Nu hann du före mig att beskriva denna fina å....
Visste inte att även du är Örebroare...*L*
2007-08-20

  Bjarne Nordbö
Vill dit nu. Är du hemma, har du bete.
2007-08-20

  drakbruden VIP
Underbar beskrivning av en plats som inte får missas.
2007-08-20
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan