Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ExIsTeNs de Beauvoir



Moderns hårda hand
satte sina tydliga spår
av faderns frånvaro

- Inte göra si och inte göra så . . .

där går unga Simone de Beauvoir
på Paris gator
med sin Au pair . . .

Fader, min älskade fader . . .

Det borgerliga familjelivet
och pengarnas skyddande miljö
blev en fackla i din hand

Kampen börjar ord för ord . . .

Katolicismens och Borgerlighetens
slätstrukna fasader blev ditt
redskap i existensens porlande bäck

Le Deuxième Sexe (Det andra könet)

”Man föds inte till kvinna,
man blir det . . .”


Åldrandets etiska frågor
och feminismen
en livskamp redan 1949

Sexualism och revolt. . .


Kärleken till Jean-Paul Sartre
smutskastningen och domarna
terroriststämpeln . . .

Åldrandet och värdet. . .

Längs kändisars grusade gångar
vilar DU nu, en brinnande fackla
på Montparnasse-kyrkogården i Paris

och kampen går vidare. . .

Lika aktuell är du idag Simone
med dina etiska frågor och
revolutionerande livssyn

Vila i frid!




Fri vers av DanSan
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-18 11:00



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
en ljuvlig hyllningsdikt till i mina ögon enastående kvinna, stor heder till dig!
2007-09-18

  Måna N. Berger
Någonstans har jag läst att på ett visst stadie är alla foster av kvinnligt kön, sedan tillkommer den manliga kromosomen, men kan det stämma? Hurusom, till begränsad kvinnoroll föds ingen även om många föds in i den!
Vila i frid Simone, kampen går vidare!
2007-09-18

    *Zenobia*
så sant...\'man föds inte till kvinna, man blir det\'...

embryot till en människa är ju en han/hon innan kromosomerna sagt sitt..

xx+xx...eller xx+xy...ibland blir inte det heller alltid rätt...

utifrån vad det sedan blir är det ju andra faktorer som formar och omformar den människan...
2007-09-18
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan