Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

många dör på hösten

många dör på hösten
då orkar de inte kämpa mer
då har de kämpat och stretat ett helt liv
ïn på ålderns höst
så när sommaren slutar så dör de

allt är så läskigt universiellt
allt går runt i kretsloppet

så också du

du dog på hösten
ensam i din lägenhet
där tog du ett sista andetag
det sista ekot av din leda

din man fick du begrava
din älste son fick du också sörja

men nu är det du som har tynat

och jag är ledsen för att jag inte
förstod
att du kanske behövde lilla mig
att du kanske behövde prata med mig
ledsen för att jag inte förstod
att även jag kunde ha varit en värdig samtalspartner

jag är så omogen och skygg

jag är ledsen för allt du fick utstå i livet
för ditt liv var en slitande arbetarkvinnas
olycksdrabbat och ödesmättat

jag skäms när jag tänker på hur jag bränner mina dagar
på att klaga
du klagade aldrig
du bet ihop
nu fick du vila

och jag är glad för det
glad för att ni nu är tillsammans
din son som var min far, din man
och du

Många dör på hösten
så också du




Fri vers av Arwen
Läst 264 gånger
Publicerad 2007-10-04 17:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen