Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt stolthet bära dig



stanna inte där sorger växer
i själens längtande rum
stanna inte hos den
som förråder
med händers våld
eller ordets förakt

låt stolthet bära
dina nutida tyngder
håll huvudet högt
när du går ifrån
håll hårt min hand
genom förtvivlans tunnlar
när dimman lättat
har du nått fram

låt ingen släcka din livslåga
att stanna förgör dig
att gå stärker sinnen
när beslutet är fattat
är allting möjligt
segern lägger till
i nästa hamn








Fri vers av devilsangel
Läst 924 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2007-10-07 18:53



Bookmark and Share


  glittertindra
precis.. tillåt aldrig någon annan släcka ljuset i ditt inre.. det ska vårdas ömt och den som försöker släcka det ska man avlägsna sig ifrån... den sortens stolthet befriar och låter ens inre förbli intakt...
2007-12-23

  Vågan
Din dikt som en gåva i rätt tid.
Den första jag sparar.
2007-10-12

    Bodil Sandberg
Ja du ...vad ska man säga...det finns så mycket att säga här...för det här är en av de bästa dikter jag läst...rytmen håller mig fången...sanslöst väl flyter den genom raderna...och dramatiken.. helgjuten...värmen...som sköljande våg rätt emot en...ja jag applåderar och bokmärker och tackar dig för att jag fick ta del!!!!
2007-10-12

  Lena Renman
Ord som väcker hopp.
Lena
2007-10-11

  Jan Linderoth
Så mycket styrka och hopp får knappt plats i en dikt. Men du lyckas!!!
Gratulerar till Mest bokmärkta! Sällar mig till dem.
2007-10-11

  ~~*MariamAurore*~~
Så känslosamt ,vackert ,värmande ,så genuint kärleksfullt och fantastiskt skrivet
2007-10-10

    Cajsa
Dikt som värmer, bra skrivet
2007-10-09

  Lasseman VIP
Wow! så starkt och lätt förstått! ett poetiskt mästerverk du skrivit här! ett uppslags poesi för krossade hjärtan, och sårade själar att ta lärdom av! full av beundran av din styrka bokmärker jag och applåderar .. kram ..
2007-10-09

  Maria Zena Viklund
nu gör du mig glad, väcker det som är, det nakna sanna, så vackert min vän!
2007-10-08

    ej medlem längre
Den här gör mig själaglad! Dina ordval gör mig grön av avund och jag applåderar och bokmärker!!
2007-10-08

  Catrin
Skönjer en hoppfullhet som känns trygg... vackra omsorgsfulla ordval. Applåd!!
2007-10-08

  Havsjungfrun
stärkande ord..fint ..applåd!
2007-10-07

  Night Soul Woman
:) Underbart skrivet:)
Varje rad, varje ord!
Tack för läsningen!
*applåd*
och
*bokmärkes*
2007-10-07

  Ronny Berk
väl fattade beslut stärker sinnet...väl formulerad poesi som berör... mycket...
2007-10-07

  isabel louise
vilken härligt hoppfull o vacker text! du berör ännu en gång :)
2007-10-07
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel