Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inte ens visdom men tankar och spegelkross


smulor av aforismer

barnet hade en vårta i handen
vägrade därför hälsa artigt
betraktades som avartig

den som blygdes och kände skam
i ett ovant sammanhang
kunde behövt en handledare

var en karta och en kompass
en vägskylt, riktningsvisare
men ta inte äran
från den som går vägen

rulla bullen i smör och socker
ta en tugga och se
huruvida det är möjligt
att inte slicka läpparna

den som är blind
ser med insidan
men den som är döv
hör bara vinden

när ärret läkte
drogs huden samman något
och förstärktes

det lilla barnets skratt
får knäna att vika sig
och jorden dansa

http://www.youtube.com/watch?v=hm2UMlKWQLA




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 637 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-11 10:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP