Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Se filmen på min sida, dikten finner du här nedan.
Text, bild, video och musik copyright Dan Cederholm




Höstguld (VIDEOPREMIÄR)



D
agarna blir allt kortare
träden kläds i guld och rött
för att till sist
stå helt nakna

Termometern börjar krypa
under nollpunkten
saven drar sig
allt längre ned

Ännu några löv faller för
att bli ett med moder jord
förs iväg av den
tilltagande vinden

som bäddar för vinterns dvala

Fågelsången har tystnat
för att vänta ut
vinten i
sydligare länder

Nordanvinden sjunger om kyla
och livet i sig själv saktar ner en aning
nästan som om
alltet höll andan

för att spara på ännu lite värme
innan de första snöflingorna
sakta börjar falla och
klä moder jord i mjukaste vitt

vinterns värmande täcke






Fri vers av DanSan
Läst 277 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-28 08:51



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
underbart, applåderar o bokmärker!
2007-10-28

  thyra
Vackra färger, vackra ord! Fint!
2007-10-28

  Daniel_78 VIP
föredömligt Dan. bravo!
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan