Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Dan Andersson, poeten över många ~... jag väntar vid min stockeld medan timmarna lida...~


Längtansvisa


Jag tänkte mig en vandrande
blomma, en hägring om natten

en helerska med händer varma

jag drömde nätterna långa om den
vackraste sköna, den finaste med
ögon gröna

en vandrerska genom milsvida skogar

över bortglömda myrar, över
oslagna fält
där ingen människa spillt sina
tårar


Där, vid soluppgången en tidig
morgon önskade jag mig möta
den fagraste att skåda

den renaste jag sett





Fri vers av Gawain VIP
Läst 591 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-11-23 23:38



Bookmark and Share


    Pivvi
ville så gärna läsa någon riktigt bra text idag, och så ser jag att du laddat upp så otroligt många :D. Ska fortsätta läsa efter att jag sagt HELT UNDERBAR!
2007-11-26

  Mikael Lövkvist
En otroligt vacker och finstämd dikt, likt en sång, en vacker hyllningsvisa. Och det nästan ännu vackrare är hur du drömde henne verklig, likt hon dig.
2007-11-24

  Jer
vackraste sköna, den finaste...

...om dina ord, min vän. Vacker.
2007-11-24

  Lyckohäxan Enediel
Vackert...eller helt enkelt vackert...=)
*tummen upp*
2007-11-24

  isabel louise
åh så ljuvligt vackert poetat!
2007-11-23

  Maria Zena Viklund
åh himmelska makter, vad ljuvligt så skönt så härligt alstrat! bokmärker!
2007-11-23

  Söder
Det här är bland det vackraste jag läst! Det är en dikt att spara, att minnas.
2007-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP