Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Övergångsobjekt


Varför denna färgprakt?

Avenbok och hagtorn
plommon och kastanj
och japanska körsbärsträd
växer i mitt land

Här finns också valnöt
äppelträd och rönn
men aldrig känner jag mig
så rik som av min lönn

Några vackra dagar
om hösten varje år
hela årets ögonfröjd
när utomhus jag går

Det har börjat regna
vintern är så kall
och min älsklingssaga
om lönnguld är nu all

Öppna dina ögon
när lönnen står i brand
och samla på dig synintryck
så mycket som du kan

Så orkar du igenom
novembers gråa tid
sen kommer till din räddning
juleljus och frid

då alla träd i trädgården
i snöklädd prydnad står
i artig väntan redo för
en ljus grönskande vår!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-02 14:50



Bookmark and Share


    prima donna
fin,fin, jag älskar också min lönn. Hösten är fin i all sin färgprakt när löven sitter kvar. Nu är grenarna på min lönn täckta av tung snö.
2007-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP