Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt utan rytm och rim men med reson.


Stränge morfar KåE

Morfar hade 16 barn.
Han var en rik man.
Rik på barn.

Han var berömd i hela byn
men inte för de 16 barnen.
Nejdå.

Min morfar hade gård och skog
han hade hästar och kor
och grisar.

Han satte potatis och sådde korn
och barn, förståss.
Många barn.

Min morfar kunde tala
med alla ortens ungar
på rim.

Min morfar kunde spela,
han spelade på orgeln
i kyrkan.

Min morfar dog året innan jag
föddes och han gav mig
en massa kusiner.

Min morfar var ordentlig och sträng
men också rolig
ibland.

Jag undrar om han njöt nån gång
när han planterade barn
och gjorde musik...




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-03 23:24



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en sån underbar berättelse: nog njöt den stränge mannen när han planterade barn till musik...
2007-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP