Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nära slutet

Vi tror att tiden som är kvar är töjbar
att vi ständigt står i medeltiden
lika långt till slutet
som vi gått från start
tills vi samlas hela släkten
och får skaka tärningen
för att få en siffra
på hur många dar
det kan vara kvar.

Vi tror att framtiden är möjlig att planera
och vi lånar av vår egen tid
vi intecknar månader som aldrig fanns
i ett reellt perspektiv
tills vi trängs här vid din
hissbara, böjbara, körbara
säng och lyssnar på pumpen och syrgasen
och förstår att vi får sudda
i schemat.

Vi tänkte i oförstånd
att den yngste
är den som har framtiden för sig
men vi som har framtiden för oss
ska stå där tillsammans och undra
med våra slokande rosor i kylan
och se fågelsträcken passera mot söder
tillsammans med alla våra drömmar.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-05 22:51



Bookmark and Share


    Sony
Och man är aldrig redo när det är dags att förlora den man älskar.
Mycket gripande skrivet...
2007-12-07

  Michaela Dutius
En otroligt starkt berörande dikt som jag läser om och om igen!
Ja vi får nog sudda ibland....ålder avgör inte
2007-12-07

  Daniel_78 VIP
bra!

du har fått till en väldig gemytlig
läsflöde i textern.
både i raderna och stycksindelningen
tycker jag.
bra ordval jag stötte inte på något
ord som jag tyckte hängde upp läsningen.
även lite alliterationer tycker jag har smugit in.

innehållsmässigt, ja allt väl.
2007-12-05

    tapetklister
visst är det så. man tänker och planerar för imorgon och nästa månad men sen när man står där och ser en nära vara illa däran och inte veta hur utgången blir, då bleknar så mycket annat och man får en annan bild på nuet och livet och att det, fast man vet det annars blir det tydligare då, inte är oändligt..
tänkvärd text!
2007-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP